
Aardappelgratin met pastinaak en venkel
Dat aardappels en pastinaak samen een heerlijke combinatie vormen laat onze ambassadeur Made by Ellen perfect zien met dit recept! De venkel voegt net een extra vleugje smaak toe. De gratin wordt lekker romig en zacht van binnen door een mix van melk, ei en room en door de kaas on top ontstaat een heerlijke crunch! Dit recept bevat 422 kcal per portie (4 personen)Bereidingstijd: 10 minuten + 40 minuten oventijd
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 400 gram Aardappels, geschild
- 250 gram Pastinaak, kontje verwijderd
- 250 gram Venkel, kontje verwijderd
- 1 teen Knoflook, gepeld en geperst
- 150 milliliter melk
- 1 Ei
- 150 milliliter Ongezouten slagroom
- Snufje Nootmuskaat
- Naar smaak Peper en zout
- 100 gram Kaas, bijvoorbeeld een combinatie van jong belegen en pecorino
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappelen samen met de pastinaak en venkel in hele dunne plakken. Houd de groene venkelpluimpjes apart voor later. Leg de groenten vervolgens gehusseld in een grote ovenschaal.
Stap 2: maak de gratin
Schenk de melk en slagroom in een hoge beker of kom en voeg het ei, een goede snuf nootmuskaat en peper en zout toe. Mix alles losen schenk het roommengsel gelijkmatig over de groenten. Rasp de kaas en strooi deze over de groenten.
Stap 3: de oven
Plaats de ovenschaalvoor ongeveer 40 minuten in de oven. Of totdat de groenten zacht zijn en de kaas een mooie korst heeft.
Haal de aardappelgratin met pastinaak en venkel uit de oven en strooi de overgebleven venkel pluimpjes erover. Serveer deze gratin met een frisse salade of gekookte spruitjes
Enjoy!