Roergebakken mediterraanse aardappeltjes

30 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 450 g vastkokende aardappels
  • 75 g ontpitte zwarte olijven
  • 4 takjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 75 g rucola
  • zout en peper

Voorbereiding

Schil de aardappels en halveer ze. Doe ze met 1 eetlepel water in een magnetronschaal en dek ze af met magnetronfolie. Gaar ze in 4 à 5 minuten op vol vermogen. Laat ze 10 minuten nagaren.

Snij intussen de olijven in ringetjes en de basilicum in reepjes. Snij de aardappels in partjes. Verhit de olie in een wok. Bak de aardappelpartjes in 4 à 6 minuten op een hoog vuur goudbruin.

Voeg de olijven toe en bak ze 0,5 minuten mee. Voeg de rucola met de basilicum toe en bak dit 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Vergelijkbare recepten