
Aardappelen met rozemarijn uit de oven
Aardappel en rozemarijn zijn een match made in heaven. Je simpele piepers hebben zo veel smaak, en ’t ziet er ook nog goed uit. Zorg wel dat je de rozemarijn klein snijd (of in de vijzel), want een rozemarijn plant tussen je kiezen is dan weer niet zo’n succes.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 takje verse rozemarijn
- peper en zout
- 5 teentjes knoflook
- aardappels
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de blokjes aardappel in een grote pan water met wat zout en breng ze aan de kook. Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn. Vermorzel de rozemarijnblaadjes in een vijzel.
Stap 2: hoppa in de oven
Verhit een beetje olijfolie of ganzenvet in een braadslee. Doe de knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.