
Aardappel-peren galette
Aardappel-peren galette is een Frans voorgerecht wat je zo op tafel hebt. Simpel, sterk van smaak en zo gepiept. Met maar drie ingrediënten waan je je zo in Frankrijk!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 vastkokende aardappels
- 1 stevige peer
- 100 g roquefort of een andere blauwe kaas
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiding van de aardappels
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van 2 millimeter dik. Leg ze overlappend op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er vier rechthoeken ontstaan.
Stap 2: peer en kaas
Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Strooi deze over de aardappels en verkruimel de kaas erover (strooi de kaas in het midden, zodat hij niet van de aardappels druipt tijdens het smelten).
Stap 3: in de oven
Bak het gerecht ongeveer 20 minuten of tot de aardappels goudbruin en knapperig aan de randen zijn. Serveer meteen.