8 x comfort piepers

Feeling Blue? Piep dan je humeur op met deze hartverwarmende maaltijden. Er zijn momenten dat we minder lekker in ons vel zitten. Misschien zijn je goede voornemens niet helemaal gelukt, lijkt de vakantie nog ver weg en is het buiten nog steeds erg donker. Maar kop op, want deze comfort piepers helpen jou er weer helemaal bovenop. In dit lijstje staan drie recepten van de altijd vrolijke TV-chef London Loy die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren. Wiens humeur piep jij op?

1: Vichyssoise met zoutvlees, doperwten en gebakken asperges
Vichyssoise is een dikke soep met als basis prei, uien, aardappels, room en kippenbouillon. Deze variant van TV-chef London Loy wordt lekker gevuld door het zoutvlees, doperwten, gebakken asperges en staat binnen 1 uur en 30 minuten op tafel. Daar krijg je toch meteen een lach van op je gezicht? Op traditionele wijze wordt de soep koud geserveerd, maar het kan ook zeker warm gegeten worden. Eet smakelijk! Een portie van deze soep bevat ongeveer 250 gram groente.

2: Gebakken kabeljauw met ovengebakken aardappel en wintergroenten
De definitie van comfort food? Dit recept van gebakken kabeljauw met aardappels en wintergroenten van chef London Loy. Van dit kleurrijke bord word je alleen al vrolijk door ernaar te kijken. Laat staan als je het geheel proeft met de verschillende soorten kruiden en smaken. Als je dit gerecht nog lekkerder wilt maken (ja, nog lekkerder!) dan garneer je het met de zelfgemaakt salsa. Binnen 30 minuten staat dit feestje op tafel en kan je met jouw hele gezin gaan genieten. Dat wordt smullen! Dit recept bevat ongeveer 150 gram groente per portie.

3: Massaman curry met pompoen en tofu
Een kruidige curry waar je hart sneller van gaat kloppen. TV-chef London Loy heeft zich overtroffen met dit recept. Deze goedgevulde curry met pompoen, aardappeltjes en verschillende specerijen maakt gegarandeerd indruk op je gasten. Wil je jezelf nog meer uitdagen? Maak dan je eigen currypasta en/of kruidenrijst voor dit recept. Als je alles zelf maakt staat het gerecht binnen 1 uur en 20 minuten op tafel. Per persoon krijg je ongeveer 160 gram groente binnen. Zoals London dat zou zeggen: Eet lekker. So so lobi!

4: Aardappel ovenschotel met groene asperges en chorizo 
De combinatie van aardappel, groene asperges en chorizo is al een genot op zich. En de aardappelpuree in dit recept wordt ook nog eens lekker smeuïg gestampt samen met de slagroom, pesto en kerrie. Wat kaas erover en het gerecht is helemaal af. Naast dat je hier lekker van kan smullen, staat het gerecht binnen een handomdraai op tafel. Na 15 minuten voorbereiding hoeft het geheel alleen nog even de oven in. Easy does it! Dit recept bevat ongeveer 125 gram groente per portie.

5: Misogratin met zalm en spitskool
Een heerlijke maaltijd waarbij de oven het meeste werk doet, daar worden we vrolijk van! Miso is een Japanse smaakmaker die je kunt gebruiken voor verschillende gerechten. Bijzonder aan miso is dat hij de smaak ‘umami’ heeft. Onze vier basissmaken zoet, zuur, zout en bitter kennen we allemaal. Umami valt onder geen van deze omschrijvingen. In de Aziatische keuken wordt dit vaak als de vijfde basissmaak gezien. Dat maakt dit gerecht met miso nog net wat specialer. Een portie van dit gerecht bevat maar liefst 350 gram groente. Genoeg vitamines dus om jou een boost te geven. Dit recept komt uit het boek ‘Zo Gepiept’ en staat binnen een uur op tafel.

6: Surinaamse roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps
Een lekker eenpansgerecht voor het hele gezin? Deze vega roti staat binnen 45 minuten op tafel en is vol van smaak. Dit recept zorgt voor gemak, genot en blije gezichtjes aan tafel. Serveer het gerecht met de rotiplaten en laat iedereen lekker met zijn handen eten. Nyan Switi! Dit recept bevat per portie ongeveer 125 gram groente.

7: Zuurkoolstamppot uit de oven met spek 
Een hartverwarmend stamppotje mag niet ontbreken, toch? Dit recept zal je humeur vast en zeker oppiepen. Je proeft het zure van de zuurkool, het zoete van de appel en het zoute van de spek. Een smaakexplosie waarbij het water je in de mond loopt. Met maar vijf ingrediënten is deze stamppot binnen 35 minuten klaar, easy peasy! Per portie krijg je ongeveer 125 gram groente binnen.

8: Italiaanse wedges 
Doe je ogen dicht en waan jezelf even in het warme Italië met dit recept. De aardappels, kip, groente, kaas en natuurlijk de Italiaanse kruiden vrolijken jou helemaal op. Naast de heerlijke smaak is dit gerecht makkelijk te bereiden en staat hij binnen 25 minuten klaar. Zo gepiept dus! Dit gerecht bevat ongeveer 100 gram groente per persoon.

Recepten van Eefsfood, De Hippe Vegetariër en Uit Paulines Keuken