Italiaanse wedges

Kom in de Italiaanse sferen met deze ovenschotel met aardappel, kip, groente en kaas. Makkelijk, lekker en zo gepiept! Dit recept bevat 392 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 5 minuten + 20 minuten oventijd.

25 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 600 gram voorgekookte aardappelpartjes
  • 1 in schijfjes gesneden courgette
  • 3 plakjes gesneden spek
  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • handje gescheurde basilicumblaadjes
  • 1 zakje belegen kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

Stap 1: verwarm de oven voor 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2: bak in 15 minuten

Meng de aardappelpartjes met de fijngehakte knoflook. Leg de aardappelpartjes, gesneden courgette en spek in een licht ingevette ovenschaal. Sprenkel met olijfolie. Bak in 15 minuten en roer tussendoor een keer.

Stap 3: bereid de kip 

Ondertussen kan de kip klaargemaakt worden. Snijd de kipfilet en marineer met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak de kip aan beide kanten in ongeveer 10-12 minuten gaar, regelmatig keren. Voeg de kipfilet toe aan de ovenschaal en strooi daarover belegen kaas. Laat nog 3 tot 4 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Stap 4: breng op smaak

Haal de ovenschaal uit de oven en meng de gehalveerde tomaatjes en basilicumblaadjes door het aardappelmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Vergelijkbare recepten

20 min

Brandade

25 min
vega

Bietenstamppot met blokjes appel met miso walnoot crunch

1 u 20 min

Aardappels à la campagne

1 u 30 min

Ribbetjes met zoete aardappels

50 min
vega

Aardappelgratin met courgette

35 min

Krieltjes met broccoli en kip uit de oven

[#<Recipe id: 600, title: "Brandade", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: de klipvis</u></h2>\r\n\r\n<p>Week de k...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Van brandade kunnen heerlijke kroketjes worden ...", cooking_method: "Pureren", servings: 10, featured: true, slug: "brandade", image: "160530_FC_Aardappel_brandade.jpg", description: "Brandade wordt gemaakt van gezouten gedroogde kabe...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 16:11:23", updated_at: "2017-11-09 16:11:23", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 704, title: "Bietenstamppot met blokjes appel met miso walnoot ...", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: Koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de aarda...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "bietenstamppot-met-blokjes-appel-met-miso-walnoot-...", image: "Bietenstamppot1.png", description: "Deze bietenstamppot van Samuel Levie wil je zeker ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2021-11-18 14:58:08", updated_at: "2021-11-18 14:58:08", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 382, title: "Aardappels à la campagne", cooking_time: 80, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de wok</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan in plaats van champignons ook andere gro...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-la-campagne", image: "aardappels-la-campagne.jpg", description: "Een lekker hoofdgerecht met in de hoofdrol aardapp...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:05", updated_at: "2017-07-14 15:04:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 401, title: "Ribbetjes met zoete aardappels", cooking_time: 90, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200&deg;C.&nbsp;Doe de ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit gerecht kan perfect koud gegeten worden.</p...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ribbetjes-met-zoete-aardappels", image: "ribbetjes-met-zoete-aardappels.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:26", updated_at: "2017-07-07 09:02:57", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 666, title: "Aardappelgratin met courgette", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelgratin-met-courgette", image: "Aardappelgratin_met_courgette_1.jpg", description: "Zin in comfort food vanavond? Probeer deze gezonde...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-09-10 13:43:07", updated_at: "2020-04-29 10:14:06", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 648, title: "Krieltjes met broccoli en kip uit de oven", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: Voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "krieltjes-met-broccoli-en-kip-uit-de-oven", image: "Krieltjes_met_broccoli_en_kip_uit_de_oven_4_kopie....", description: "Een gerecht dat maar 10 minuten voorbereidingstijd...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-05-21 14:52:56", updated_at: "2019-07-16 08:26:03", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief