10 x piepers met pit

Steel de show bij je vrienden door je aardappels een pittige of kruidige twist te geven! Piepers zijn heerlijk in een simpele AGV maar met wat extra pit zijn ze ook zeker om te smullen. Over de hele wereld zijn er gerechten te vinden met aardappels. En in elk land worden aardappels weer op een eigen manier bereid met verschillende kruiden en groenten. In dit lijstje vind je 10 pieperrecepten met pit. Je hebt helemaal zelf in de hand hoe pittig en kruidig je een gerecht maakt. Welke pittige piepers ga jij maken?

Ethiopische aardappelen met injera

1: Ethiopische aardappel met Injera 
Waan jezelf in Afrika met deze kruidige aardappels met Injera. Injera is een pannenkoek-achtig brood die je met je rechterhand moet eten. Scheur er een stukje van af en gebruik het om de aardappels en groenten mee op te pakken. Dit vega recept zit vol met smaken als gember, knoflook en rode peper, en staat binnen 35 minuten op tafel. Daarnaast zit het ook bomvol goede voedingsstoffen: het bevat 375 gram groente per portie. Extra lekker!

Aardappels op z'n Indiaas

2: Aardappels op z’n Indiaas 
Een curry mag niet ontbreken in dit lijstje. Vooral deze kleurrijke curry met kerrie brengt een lach op je gezicht. De felle kleuren zijn te danken aan de aardappel, tomaten en doperwtjes. Niet alleen gezond dus maar ook erg lekker. Binnen 20 minuten staat deze curry al op tafel. Geniet ervan! Dit recept bevat 140 gram groente per portie.

Kruidige groene aardappelsoep

3: Kruidige groene aardappelsoep 
Een soep vol groenten en kruiden die je niet kan laten staan. Deze soep zorgt er niet alleen voor dat je genoeg vitamines binnenkrijgt, maar smaakt ook nog eens erg lekker. Daarnaast zorgt de aardappel ervoor dat het een lekker gevulde maaltijdsoep is. Win, Win, Win! De soep kan zowel voor de lunch als voor het avondeten gegeten worden en staat binnen 35 minuten klaar. Per portie krijg je 90 gram groenten binnen.

Surinaams gekruide piepers

4: Surinaams gekruide piepers 
Surinaamse roti? Daar zeggen we geen nee tegen. Officieel komt roti niet uit Suriname maar is het gerecht meegenomen door Indiase migranten. Doordat zij in Suriname gingen wonen, brachten zij eet- en leefgewoontes mee. En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee! De massala is lekker kruidig en de kouseband zorgt voor het groen op je bord. Deze roti staat binnen een uur op tafel. Serveer het gerecht met roti vellen en eet met je handen! Dit recept bevat per portie 100 gram groenten.

5: Mexicaanse aardappelschotel met krieltjes, groenten en kip
Tijd voor een Mexicaans feestje! Deze schotel met lekker veel groenten, aardappel, kip en Picadillo kruiden is makkelijk te bereiden en staat binnen 30 minuten op tafel. Het is het ideale doordeweekse gerecht waarbij iedereen een goede portie groenten binnenkrijgt: maar liefst 175 gram per persoon. Dat wordt genieten!

6: Stoof met venkel, aardappels en tomaat
Een echte groentebom met een Marokkaans tintje. Dit lekkere stoofpotje met pittige harissa en de zoute ingemaakte citroen is een ware smaaksensatie. Binnen 90 minuten staat dit lekkere gerecht op tafel. Na het eten van deze stoof kan je er weer helemaal tegenaan. Een portie bevat maar liefst 450 gram groente. Besaha!

7: Griekse aardappelschotel
Een Griekse aardappelschotel met een bomvol groenten en kruiden, yummy! Als je gebruik maakt van voorgekookte krieltjes staat het gerecht al binnen 20 minuten op tafel. Smaakvol, gezond en snel dus! De feta en olijven zorgen voor een Grieks tintje. Bij dit gerecht kan je makkelijk variëren met groenten die jij lekker vindt. Per portie krijg je ongeveer 170 gram groente binnen.

Stoofschotel uit Constantinopel

8: Stoofschotel uit Constantinopel
Constantinopel is de vroegere benaming voor Istanbul. Hoewel dit geen traditioneel recept is, zit het vol met typische groenten uit de Turkse keuken. Een gezonde stoof met verschillende specerijen die jou helemaal opwarmen. Na 20 minuten voorbereiding hoeft de stoof alleen nog een halfuurtje in de oven. Dit gerecht bevat per portie ongeveer 380 gram groente, een goede vitamineboost dus. Smakelijk!

Ovenschotel met sperziebonen

9: Ovenschotel met sperziebonen
Met ovenschotels kan je eindeloos variëren met kruiden en groenten. Deze ovenschotel met gehakt en sperziebonen krijgt een speciale twist door de currypasta. Naast dat je geniet van een Aziatische smaakexplosie, krijgt de bovenkant van de aardappelpuree een krokant laagje. Loopt het water je al in de mond? Dit gerecht bevat 150 gram groente per persoon. Aanvallen maar!

Shakshuka met spinazie en aardappel

10: Shakshuka met spinazie en aardappel
Restjes groente over in de koelkast? Deze kun je makkelijk verwerken in de shakshuka. In het Midden Oosten, waar shakshuka vandaan komt, wordt het gegeten als ontbijt. Echter kan je het ook goed eten als lunch of avondeten. De basis is groenten, eieren en tomatensaus, waarbij je dus kan variëren met de groenten. Deze variant met aardappel en spinazie wil je een keer proberen. Het gerecht zet je binnen 30 minuten al op tafel. Serveer het met brood en eet het uit de pan. Shakshuka is een echte groentebom: met dit recept krijg je maar liefst 250 gram groente binnen per portie. 

Recepten van Lekker Tafelen, Food and Friends en Brenda kookt