
Aardappels op z’n Indiaas
Mmm, deze Indiase curry met kerrie maak je in één pan. Scheelt weer bij de afwas!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 grote, vastkokende aardappels, geschild en in blokjes van 1 cm
- 1 el verse, fijngehakte gember
- 1 el fijn versnipperde knoflook
- 1 witte, versnipperde ui
- 1 el kerriepoeder
- 3 fijngehakte tomaten
- 350 g doperwtjes
- 250 ml groentebouillon
- 0,5 bussel koriander, fijngehakt
- 3 el olijfolie
- zout
Voorbereiding
Stap 1: bak de aardappels en ui
Verhit de olie tot het heet is en voeg dan gember en look toe. Bak gedurende 30 seconden. Voeg ui, zout en aardappels toe en bak tot de ui zacht en goudbruin is. Roer regelmatig.
Stap 2: voeg de kerrie en tomaten toe
Voeg de kerriepoeder en de tomaten toe. Kook tot de meeste vloeistof verdwenen is en het mengsel een dikke brij vormt. Blijf roeren.
Stap 3: laat het geheel pruttelen
Voeg de erwtjes en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat sudderen tot de aardappels gaar zijn. Serveer met de gehakte koriander.