Ovenschotel met sperziebonen

Van ovenschotels kunnen wij nooit genoeg krijgen! Dit recept van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda heeft een heerlijke Aziatische twist. Een ware smaakexplosie! Dit recept bevat 594 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 30 minuten + 25 minuten oventijd.

55 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 600 g sperziebonen
  • 300 g gehakt
  • 1 el rode curry pasta
  • 400 g tomatenblokjes
  • scheutje warme melk
  • klontje boter
  • olijfolie om in te vetten

Voorbereiding

Stap 1: kook de aardappelen en sperziebonen

Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in 10-15 minuten. Kook de sperziebonen in 5-8 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Stap 2: bereid het gehakt en de aardappelen voor

 

Rul het gehakt in een droge koekenpan goudbruin. Snijd ondertussen de ui in stukjes. Voeg de ui toe aan het gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta toe en bak 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes en gekookte sperzieboontjes erdoor en laat even pruttelen. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Stamp de aardappelen tot puree met de melk en boter. 

Stap 3: in de oven

Vet de ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem met het gehakt groentemengsel. Dek af met de aardappelpuree. Trek strepen met een vork, zodat er krokant korstje op de bovenkant ontstaat. Zet 25-30 minuten in de oven.

Vergelijkbare recepten