
Zeebaars met venkel en aardappelsalade
Kerstdinners vallen vaak zwaar. Dit is een lekker licht recept met aardappel, venkel en zeebaars van chefkok Marco Westmaas.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 50 g mayonaise
- 50 g crème fraîche
- 25 gr fijngesneden bieslook
- 4 x 100 g zeebaars
- 1 venkel, fijngesneden met mandoline
- handvol verse, verschillende kruiden
- 500 g snijbonen
Voorbereiding
Stap 1: maak de aardappelsalade
Snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook deze gaar en voeg de mayonaise, bieslook en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer koud. Snijd de venkel heel fijn (bijvoorbeeld met een mandoline). Voeg de kruiden toe en breng op smaak met olijfolie, azijn en zout.
Stap 2: haal de vocht uit de snijbonen
Kook de snijbonen gaar en draai ze fijn in de keukenmachine. Wrijf het mengsel door een fijne zeef en vang het vocht op. Gooi het mengsel weg en breng het vocht op smaak met zout en peper.
Stap 3: bak de zeebaars
Bak de zeebaars krokant op de huid in de olijfolie. Niet te lang, anders wordt de vis te droog. Hij moet zacht en glimmend aan de binnenkant zijn.
Stap 4: maak het bord op
Leg op een warm bord de koude aardappelsalade. Giet daaromheen het snijbonenvocht, leg op de aardappelsalade wat flinters venkel met groene kruiden en daarnaast de gebakken zeebaars.