Zeebaars met venkel en aardappelsalade

Kerstdinners vallen vaak zwaar. Dit is een lekker licht recept met aardappel, venkel en zeebaars van chefkok Marco Westmaas.

1 u

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 50 g mayonaise
  • 50 g crème fraîche
  • 25 gr fijngesneden bieslook
  • 4 x 100 g zeebaars
  • 1 venkel, fijngesneden met mandoline
  • handvol verse, verschillende kruiden
  • 500 g snijbonen

Bereiding

Stap 1: maak de aardappelsalade

Snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook deze gaar en voeg de mayonaise, bieslook en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer koud. Snijd de venkel heel fijn (bijvoorbeeld met een mandoline). Voeg de kruiden toe en breng op smaak met olijfolie, azijn en zout.

 

Stap 2: haal de vocht uit de snijbonen

Kook de snijbonen gaar en draai ze fijn in de keukenmachine. Wrijf het mengsel door een fijne zeef en vang het vocht op. Gooi het mengsel weg en breng het vocht op smaak met zout en peper.

 

Stap 3: bak de zeebaars

Bak de zeebaars krokant op de huid in de olijfolie. Niet te lang, anders wordt de vis te droog. Hij moet zacht en glimmend aan de binnenkant zijn.

 

Stap 4: maak het bord op

Leg op een warm bord de koude aardappelsalade. Giet daaromheen het snijbonenvocht, leg op de aardappelsalade wat flinters venkel met groene kruiden en daarnaast de gebakken zeebaars.

 

Vergelijkbare recepten

1 u

Platvis met aardappels uit de oven

1 u
vega

Aardappel-tomatensoufflé

15 min

Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure room

35 min

Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en chorizo-olie

30 min

Boerenkool met worst

45 min
vega

Wally's focaccia met aardappel

[#<Recipe id: 534, title: "Platvis met aardappels uit de oven", cooking_time: 60, instructions: "<p>Maak het mengsel van ansjovis, 2 tenen knoflook...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "platvis-met-aardappels-uit-de-oven", image: "platvis-met-aardappels-uit-de-oven.jpeg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:48:44", updated_at: "2017-07-07 08:55:50", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 483, title: "Aardappel-tomatensoufflé", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vervang de zongedroogde tomaten door 200 g gero...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-tomatensouffle", image: "aardappel-tomatensouffle.jpg", description: "Soufflés zijn perfect voor diners en andere gelege...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:00", updated_at: "2017-07-17 12:42:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 410, title: "Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure ro...", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Het is ook lekker om de gevulde aardappels af t...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "gevulde-aardappeltjes-met-gerookte-zalm-en-zure-ro...", image: "gevulde-aardappeltjes-met-gerookte-zalm-en-zure-ro...", description: "Gevulde aardappels zijn eenvoudig te bereiden en z...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:37", updated_at: "2017-07-13 15:56:34", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 431, title: "Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en ...", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereidingen</u></h2>\r\n\r\n<p>Schi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>In dit recept kan je al je visrestjes kwijt.</p...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "brandade-van-witvis-en-aardappeltjes-met-salie-en-...", image: "brandade-van-witvis-en-aardappeltjes-met-salie-en-...", description: "Een brandade is een puree van aardappelen en vis. ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:02", updated_at: "2017-07-17 13:45:56", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 518, title: "Boerenkool met worst", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak een pasta van de boerenkool</u...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "boerenkool-met-worst", image: "boerenkool-met-worst.jpg", description: "Maak een gezondere versie van boerenkool met worst...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:12", updated_at: "2017-07-07 14:18:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 582, title: "Wally's focaccia met aardappel", cooking_time: 45, instructions: "<p>Meng de zuurdesemstarter, olijfolie, water en g...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "bakken", servings: 12, featured: true, slug: "wally-s-focaccia-met-aardappel", image: "wally-s-focaccia-met-aardappel.jpg", description: "Focaccia is een Italiaanse platbrood, oorspronkeli...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-04-05 08:45:16", updated_at: "2017-07-07 09:18:04", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief