Vegetarische huzarensalade

Heb jij zin in huzarensalade maar eet je (momenteel) vegetarisch? Dan hebben wij dé oplossing met dit recept door onze ambassadeur De Hippe Vegetariër. Een makkelijk recept om uit te proberen in een drukke week, maar uiteraard ook heel lekker in het weekend. Een huzarensalade gaat er altijd wel in! Dit recept bevat 576 calorieën per portie (4 personen). Bereidingstijd: 20 minuten

20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • zout en peper
  • 1 tl mosterd
  • 1 el azijn
  • 1 el water
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 el volle yoghurt
  • 2 avocado’s
  • 4 augurken
  • 4 bosuitjes
  • 4 eieren, gekookt
  • 3 Elstar appels
  • 25 gram rucola
  • 200 gram doperwten
  • 400 gram knolselderij
  • 800 gram vastkokende aardappels

Voorbereiding

Stap 1: aardappels schillen

Schil de aardappels en knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water in 4 minuten gaar. Giet het water af en laat de aardappel- en knolselderijblokjes afkoelen.

Stap 2: eieren koken

Zet een steelpan met water op het vuur. Voeg, wanneer het water kookt, de eieren toe aan de pan en kook deze 6 minuten. Haal de eieren uit de pan en schrik de eieren enkele minuten onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in stukjes van 1 x 1 cm.

Stap 3: schillen en snijden

Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels, op dezelfde manier als de aardappels en de knolselderij, in blokjes. Verwijder de uiteindes van de bosui en snijd zowel het groene als het witte gedeelte van de bosui in dunne plakjes. Snijd de augurken in blokjes.

Stap 4: basis bereiden

Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de volle yoghurt, zonnebloemolie, water, azijn en mosterd in een keukenmachine en mix het geheel tot een gladde saus. Dit is de basis van de huzarensalade die de andere ingrediënten bij elkaar houdt. 

Stap 5: mengen

Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Proef, en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vegetarische huzarensalade over een platte schaal en garneer met rucola. 

Vergelijkbare recepten