
Varkenshaasje gevuld met aardappelpuree
Wat te serveren met Kerst? Maak deze varkenshaas omhuld met spek en gevuld met aardappelpuree. Een echte klassieker met de feestdagen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 à 5 grote bloemige aardappels
- 400 g varkenshaas
- 150 g spek (in dunne plakjes)
- 2 dl bouillon
- 100 g gemengde olijven (zonder pit)
- 3 el kappertjes
- 250 g peultjes
- 3 takjes basilicum
- 25 g boter
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: maak de aardappelpuree
Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappels, snij ze in stukken en gaar ze afgedekt met magnetronfolie 8 à 10 minuten in een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Hak de basilicumblaadjes fijn. Pureer de aardappels met de boter en de basilicum. Breng op smaak met zout en zout.
Stap 2: vul het varkenshaasje
Snij het varkenshaasje in de lengte open. Vul het met de aardappelpuree. Wikkel de plakjes spek rond het varkenshaasje en bind het op een paar plaatsen vast met keukengaren. Leg het varkenshaasje in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Bak het gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg de kippenbouillon toe, samen met de olijven en de kappertjes. Bak nog 10 minuten.
Stap 3: gaar de peultjes en maak het gerecht af
Gaar intussen de peultjes afgedekt met magnetronfolie 4 minuten in een bodempje water op 750 watt. Laat even nagaren. Snij het varkenshaasje in plakken van 2 cm dikte en serveer met de olijvenjus en de peultjes.