
Truffelaardappelpuree met lamsfilet
Hoe geef je meer smaak aan aardappelpuree? Voeg wat truffelolie toe! Dat smaakt heerlijk bij een goed stuk lamsvlees.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 2 grote, bloemige, geschilde aardappels
- 40 g gezouten boter
- 0,5 el truffelolie
- 1 kleine lamsfilet
- 2 el geschaafde pecorino
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: maak de aardappelpuree
Snijd de aardappel in stukken. Gaar de aardappelblokjes met 1 eetlepel water afgedekt in de magnetron 3 Ć 4 minuten op 900 Watt (halverwege een keer omscheppen en 5 minuten laten nagaren). Pureer ze, meng met de boter en de truffelolie. Kruid met peper en zout.
Stap 2: bak ondertussen de lam
Bak de lamsfilet roze in olijfolie, snijd in plakjes en serveer ze op de truffelpuree. Strooi er geschaafde pecorino over.