
Traybake harissakip met aardappels en spruitjes
Wanneer je op zoek bent naar een makkelijk recept voor door de weeks, is deze traybake van onze ambassadeur Made By Ellen perfect! Na tien minuutjes voorbereiding kun je deze in de oven zetten. De aardappels kun je in de schil houden en de spruitjes kun je zo op de bakplaat leggen, makkelijk en lekker! Dit recept bevat 455 kcal per portie (4 personen)Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 kipdijfilets
- 650 gram aardappels met schil
- 500 gram spruitjes
- 2 eetlepels harissa (sausvariant uit pot)
- Goede scheut olijfolie
- 40 gram Parmezaanse- of pecorino kaas, geraspt
- Sap halve citroen
- eventueel (blad)peterselie voor garnering
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon en snijd deze in niet al te grote parten.
Stap 2: bereiden
Leg de aardappelen samen met de kip en spruitjes op een eventueel met bakpapier beklede ovenplaat. Schenk een beetje olijfolie over de ingredienten, knijp een halve citroen boven de ovenplaat uit en schep de harissa erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
Stap 3: in de oven
Plaats de ovenplaat voor 20 minuten in de oven. Haal de ovenplaat er even uit, strooi de geraspte kaas erover en plaats voor nog eens 10 minuten terug.
Stap 4: garneren
Haal de traybake met harissakip uit de oven als alle ingrediënten gaar zijn. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Serveer meteen.