Budget
Uit de oven
1u 10min
Vega

Torentjes van aardappels en cheddar .

4 Personen
    Ingrediënten
  • 4 kleine, vastkokende aardappels, gewassen en geschild
  • boter
  • 1 medium ui, in ringen
  • 200 g cheddar
  • wat verse tijm
  • 125 ml room
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels ondertussen beetgaar in een bodempje water in de magnetron (+/- 6 minuten op 600W). Snijd ze in sneetjes.

Beboter een ovenschotel en vul een servetring met enkele laagjes aardappel, enkele uiringen, cheddar en tijm. Eindig met opnieuw enkele aardappellaagjes. Druk de laagjes aan, en doe er 2 eetlepels room op. Haal de ring weg.

Maak nog 3 torentjes en bak ze gedurende 30 à 40 minuten. Bedek ze met aluminiumfolie als ze aanbakken.

Tip .

Voeg varkensgehakt en worteltjes toe voor nog meer smaak, en eventueel wat geplette knoflook.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief