Thaise massaman curry

Thailand staat bekent om zijn curry. De massaman curry komt uit het zuiden van Thailand en is over het algemeen wat milder en zachter dan de andere gerechten uit de Thaise keuken. Dit recept bevat 311 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 45 minutenLekker én makkelijk, genieten maar!

45 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ui (fijngesneden)
  • 150 g sugarsnaps of peultjes
  • 2 el pinda's (ongezouten)
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 g vastkokende aardappels
  • 200 g kipfilet (of tofu) in blokjes
  • 2 el massaman curry pasta (in het Oosterse winkelschap)

Voorbereiding

Stap 1: aardappels koken

Kook de aardappelen 15 minuten gaar. Giet af en snijd in grove stukken.

Stap 2: de curry

Fruit de ui en voeg de curry pasta toe. Roer goed door elkaar en bak tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak kort mee. Als je tofu gebruikt, bak deze dan tot er een krokant laagje is gevormd. Voeg de aardappelen en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten op laag vuur stoven, tot de kip gaar is of alles goed warm is. Voeg de laatste 5 minuten de sugar snaps mee.

Stap 3: serveren!

Strooi de pinda’s erover. Serveer met rijst en naanbrood.

Vergelijkbare recepten