Makkelijk en Snel
Fit
Feestje
Budget
Wereldpieperweek
45min
Vega
Kids

Thaise massaman curry .

4 Personen

Wist je dat dé Hollandse aardappel niet bestaat? Nee, de aardappel is een echte wereldpieper. Tijdens de Wereldpieperweek van vieren we alle internationale smaken met pieperrecepten uit elk werelddeel! Dit is er eentje van: de Thaise massaman curry uit Azië.

    Ingrediënten
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 150 g sugarsnaps of peultjes
  • 2 el pinda's (ongezouten)
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 200g vastkokende aardappels
  • 200 g kipfilet (of tofu) in blokjes
  • 2 el massaman curry pasta (in het Oosterse winkelschap)
Bereiding

Stap 1: aardappels koken

Kook de aardappelen 15 minuten gaar. Giet af en snijd in grove stukken.

Stap 2: de curry

Fruit de ui en voeg de curry pasta toe. Roer goed door elkaar en bak tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak kort mee. Als je tofu gebruikt, bak deze dan tot er een krokant laagje is gevormd. Voeg de aardappelen en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten op laag vuur stoven, tot de kip gaar is of alles goed warm is. Voeg de laatste 5 minuten de sugar snaps mee.

Stap 3: serveren!

Strooi de pinda’s erover. Serveer met rijst en naanbrood.

Tip .

Lusten jouw kids het liever iets minder pittig? Verdun de curry met meer kokosmelk, of doe 1 el curry pasta in plaats van 2 el.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief