Teriyaki aardappelspiesjes

Marineer aardappels in teriyaki en rijg ze op een spies. Van deze vegetarische saté zal de echte vleeseter ongetwijfeld ook smullen.

50 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 vastkokende aardappels, ongeschild
  • 1 el sojasaus
  • 2 el sherry
  • 1 el sesamolie (+ olie voor invetten)
  • 1 kleine courgette
  • 1 bolletje gember

Voorbereiding

Stap 1: kook de aardappels

Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water. Kook ze in de schil in ca. 15 minuten bijna gaar. Klop intussen een marinade van de sojasaus, sherry en sesamolie. Pers er met een knoflookpers de gember boven uit en klop dit goed door.

 

Stap 2: marineer de aardappel en courgette

Haal eventueel de schil van de aardappels en snij ze met de courgette in niet te kleine blokjes van gelijke grootte (ca. 2,5 x 2,5 cm). Marineer eerst de aardappelblokjes 10 minuten. Voeg dan pas de courgette toe en laat nogmaals 10 minuten marineren.

 

Stap 3: maak spiesen en grill

Rijg ca. 8 spiesen van telkens om en om aardappel en courgette. Verhit een grillpan. Vet deze goed in met olie en bak de spiesen in 6 à 8 minuten rondom gaar en bruin.

Vergelijkbare recepten