
Stamppot boerenkool met tomaat en ui
Een kleine variatie op je boerenkoolstamppot. Voeg gebakken ui en tomaat toe voor iets meer pit.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g aardappels
- gesneden boerenkool
- 2 uien
- 6 tomaten
- 2 el boter of margarine
- 4 el azijn
- 1 dl melk
- zout en peper
Voorbereiding
Stap 1: kook de aardappels en boerenkool
Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan. Leg de boerenkool erboven op. Kook aardappelen en boerenkool in 25 minuten gaar.
Stap 2: bak de ui en tomaat
Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snij ze in vieren. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 minuten. Bak de tomaten 2 minuten mee.
Stap 3: maak de stamppot
Giet aardappelen en boerenkool af en maak er met de rest van de boter, azijn en melk een smeuïge stamppot van. Schep het tomaat-uienmengsel erdoor. Maak op smaak af met peper en zout.