
Spaanse Tortilla
De Spaanse tortilla wordt vaak als tapa gegeten, soms koud maar ook wel warm. Genieten maar! Dit recept bevat 435 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 45 minuten.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 600 g aardappelschijfjes of -blokjes
- 1 grote ui
- 100 ml slagroom
- 6 eieren
- _______________
- optioneel:
- 6 plakken ontbijtspek, in reepjes
- 1 kleine rode paprika, in reepjes
- 1 kleine groene paprika, in stukjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Snuf chilipoeder
Voorbereiding
Stap 1: bakken
Fruit de ui in een koekenpan. Voeg de aardappels toe en bak deze gaar. Hier kan je ook de optionele paprika, knoflook en spek toevoegen.
Stap 2: mengen
Klop de eieren met de slagroom los in een kom. Verdeel het eimengsel over het aardappel-groente mengsel. Voeg chilipoeder toe naar smaak. Leg de deksel op de pan en bak de tortilla in ongeveer 25 min gaar, op laag vuur (pas op dat hij niet aanbrandt aan de onderkant!).
Stap 3: omdraaien
Bekijk de tortilla. Als het ei gestold is, keer de tortilla (met een bord) om in de pan en bak ook de andere kant 5 minuten aan.
Stap 4: smullen maar!
Snijd de tortilla voor het serveren in punten. Lekker met aioli.