Spaanse tortilla met aardappel

Met deze Spaanse tortilla van onze ambassadeur Eef Kookt Zo haal je het zonnetje in huis! Tip: doe even snel een rondje koelkast voor je deze tortilla gaat maken en verwerk eventuele restjes groenten erin. Dit recept bevat 347 kcal en 175 gr groente per portie (4 personen). Bereidingstijd: 30 minuten.

30 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 500 gr vastkokende aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gr mais
  • 1 ui
  • olie
  • 6 middelgrote eieren
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Voorbereiding

Stap 1: Snijd de aardappels en groenten

Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Snijd de ui fijn, de paprika’s in blokjes en laat de mais uitlekken.

Stap 2: Maak het eiermengsel

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappels 5-7 minuten op hoog vuur. Kluts de eieren los in een ruime kom met peper, zout en paprikapoeder naar smaak. Doe de aardappels bij het eiermengsel. Bak nu de uien, paprika blokjes even kort gaar in de pan en voeg de laatste minuten het mais toe. Voeg dit toe aan de aardappels en eieren. Meng alles goed door elkaar.

Stap 3: Bak de tortilla

Giet het eiermengsel weer terug in twee (!) koekenpannen (het mengsel is teveel om in 1 koekenpan te bakken. Je kunt het of in twee pannen of in twee delen bakken (hou dan de reeds gebakken tortilla warm in de oven). Doe de deksel op de pan en bak de aardappeltortilla in ongeveer 8 min gaar op laag of middel laag vuur (let op: niet te heet bakken, zorg ervoor dat de onderkant niet aanbrandt).

Stap 4: Bak de andere kant en serveer

Als het ei gestold is en je de pan goed heen en weer kunt bewegen, leg je een groot bord op de pan, draai de pan om en laat je de tortilla op het bord vallen. Leg de tortilla terug in de pan en bak de andere kant nu nog 5 minuten goud en lichtbruin. Serveer met een frisse salade, eet smakelijk!

Dit recept is van onze ambassadeur Eef Kookt Zo.

Vergelijkbare recepten