
Pureren
Hoe maak je zelf de lekkerste en meest romige aardappelpuree? Het is hartstikke makkelijk en kost je maar een half uur. Volg deze stappen en zet vanavond een heerlijke, huisgemaakte aardappelpuree op tafel!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 600 gr kruimige aardappels
- 85 ml melk
- 15 gr boter
- zout naar smaak
Voorbereiding
Stap 1: Voorbereiding
Kies voor kruimige aardappels. Schil ze en snijd ze in gelijke stukken. Spoel de aardappels vervolgens goed af en doe ze in een kookpan.
Stap 2: Koken
Schenk water in de pan zodat de aardappels half onder staan, en voeg vervolgens zout toe. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels gaar in 20 minuten.
Stap 3: Pureren
Gebruik per kilo aardappels 140 ml melk en 25 gr boter. Verwarm de melk en boter in een pan. Pureer de aardappels met een pureeknijper of stamper, en voeg de gepureerde aardappels toe aan de warme melk en boter. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!