Pureren

Hoe maak je zelf de lekkerste en meest romige aardappelpuree? Het is hartstikke makkelijk en kost je maar een half uur. Volg deze stappen en zet vanavond een heerlijke, huisgemaakte aardappelpuree op tafel!

30 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 600 gr kruimige aardappels
  • 85 ml melk
  • 15 gr boter
  • zout naar smaak

Bereiding

Stap 1: Voorbereiding

Kies voor kruimige aardappels. Schil ze en snijd ze in gelijke stukken. Spoel de aardappels vervolgens goed af en doe ze in een kookpan.

Stap 2: Koken

Schenk water in de pan zodat de aardappels half onder staan, en voeg vervolgens zout toe. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels gaar in 20 minuten.

Stap 3: Pureren

Gebruik per kilo aardappels 140 ml melk en 25 gr boter. Verwarm de melk en boter in een pan. Pureer de aardappels met een pureeknijper of stamper, en voeg de gepureerde aardappels toe aan de warme melk en boter. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten

[]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief