
Pomme Duchesse
Deze feestelijke pomme duchesse van onze ambassadeur Eef kookt zo zijn perfect voor op de kersttafel. Je kent pomme duchesse misschien wel uit het kant-en-klare diepvries vak, maar zoals je ze nu zal proeven ken je ze zeker nog niet! Dit heerlijke bijgerecht is krokant van buiten, smeuïg van binnen en vooral niet al te lastig om te maken. Het recept bevat 52 calorieën per portie. Bereidingstijd: 40 minuten.
Ingrediënten
Voor 1 personen
- 500 gram aardappelen (iets kruimig)
- 1 eierdooier
- 75 gram roomboter
- 10 gram bieslook (fijngesneden)
- snufje peper, zout en nootmuskaat
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de aardappels en snij in stukjes
Stap 2: kook de aardappels
Kook de aardappels in ca. 10-15 minuten gaar in ruim water met een snuf zout. Kook ze daarna even kort droog en stamp ze vervolgens fijn.
Stap 3: maak de puree
Voeg de boter, eidooier, Parmezaanse kaas, bieslook, peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe en stamp er een mooie gladde puree van. Gebruik, als je hem in huis hebt, eventueel een pureeknijper voor het meest gladde resultaat. Doe de puree in een spuitzak met spuitmondje en spuit er mooie toefjes van op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 4: oven
Bak de pomme duchesse in ca. 20-25 minuten goudbruin in de oven. Eet smakelijk!