Poffen

Poffen is het bereiden van voedsel in de schil, door het sterk te verhitten. Aardappels zijn daar ideaal voor! Aardappels poffen kan op verschillende manieren. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je de lekkerste gepofte aardappel maakt in de magnetron, oven of op de barbecue. Poffen maar!

15 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 gr vastkokende aardappels
  • zout naar smaak

Voorbereiding

Magnetron: voorbereiding

Boen de aardappels schoon met een borsteltje en water en droog ze af met een schone theedoek. Prik met een vork gaatjes in de aardappel aan alle kanten en leg de aardappel op een magnetronbestendig bord.

Magnetron: poffen

Pof de aardappel voor vijf minuten op vol vermogen. Draai vervolgens de aardappel om en pof hem nog een keer voor vijf minuten op vol vermogen. Haal de aardappel uit de magnetron en laat hem nog tien minuten nagaren in een schone theedoek of in aluminiumfolie. Check of de aardappels gaar zijn door er met een satéprikker in te steken. Dat moet heel makkelijk gaan.

Oven: voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Boen de aardappels schoon met een borsteltje en water en droog ze af. Smeer de aardappels in met olie en vouw ze in een stuk aluminiumfolie.

Oven: poffen

Pof de aardappels voor 15 minuten in het midden van de oven en draai vervolgens de temperatuur terug naar 180 graden Celsius. Pof de aardappels vervolgens nog 45 minuten. Check of de aardappels gaar zijn door er met een satéprikker in te steken. Dat moet heel makkelijk gaan.

Barbecue: voorbereiding

Steek de barbecue aan. Boen de aardappels schoon met een borsteltje en water en droog ze af. Verpak de aardappels vervolgens in aluminiumfolie.

Barbecue: poffen

Leg de aardappels op het indirecte deel, of aan de zijkant van de barbecue. Pof de aardappels voor 20-30 minuten met de deksel op de barbecue. Haal vervolgens de aardappels van de barbecue en pak ze voorzichtig uit. Check of de aardappels gaar zijn door er met een satéprikker in te steken. Dat moet heel makkelijk gaan.

Vergelijkbare recepten