Pizza met aardappel en rozemarijn

Een pizza beleggen met aardappel klinkt in eerste instantie misschien vreemd in de oren. In Italië is het echter een vrij gebruikelijke combinatie, vooral in de regio rondom Rome.

20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • extra vierge olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn, naaldjes gerist
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 pizzabodems
  • 4 grote kruimige aardappels

Voorbereiding

Stap 1: snijden

Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd de aardappels van een kaasschaaf of een mandoline in heel dunne plakjes. Snijd de mozzarella in plakken van ca. 5 mm dik.

Stap 2: beleggen

Beleg de pizzabodems met de plakjes aardappel. Verdeel daar de mozzarella over. Verdeel de plakjes knoflook over de pizza’s. Strooi de rozemarijn over de pizza’s en wat grof zeezout. Druppel over de hele pizza wat olie zodat er op elk plakje aardappel wat olie terechtkomt. Bak de pizza’s 6-8 minuten in de hete oven.

 

Eventueel: eigen pizzadeeg maken

Koop de pizzabodems kant-en-klaar of maak ze zelf door 200 gram pizzameel te mengen met 7 gram gist, een snufje zout, 140 ml warm water en 1 eetlepel olijfolie. Laat het deeg minimaal 30 minuten op een warme plek rijzen. Verdeel het deeg in 4 bollen en laat deze nogmaals 30 minuten rijzen.
Rol uit op een met bloem bestoven werkvlak.

Vergelijkbare recepten