
Pieperregenboog uit de oven
Deze mooie en lekkere piepers zijn superleuk om samen met de kids te maken en perfect om tijdens de feestdagen op tafel te zetten! Bekijk ook de koken met kids video, waar Mees & Naresh het recept voordoen.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- (verse) tijm
- 4 grote, vastkokende aardappelen
- wat plakjes bacon
- parmezaanse kaas
- zongedroogde tomaat
- laurierblaadjes
- (verse) rozemarijn
Voorbereiding
Stap 1: in de oven
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon (schil ze niet). Snijd de aardappelen in de breedte meermaals tot bijna onderaan. Pas op dat je ze niet helemaal doorsnijd. Leg de aardappelen op de bakplaat (met bakpapier) en gaar de aardappelen 30 minuten voor in de oven.
Stap 2: de regenboogvulling
Haal de aardappelen uit de oven. Stop in elk gleufje, om en om: spek, laurier, tomaat, rozemarijn, tijm, spek, laurier, etc. Voor een vegetarische versie kun je de spekjes natuurlijk weglaten! Leg de aardappelen terug op de bakplaat en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Bak de aardappelen in 15 minuten af.