
Mediterraans aardappelbrood
Heb je wel eens aardappelbrood gegeten? Je vervangt een deel van de bloem door aardappelpuree, waardoor het brood steviger van structuur wordt. Je kan er ook kaas of kruiden door mengen voor een speciale smaak!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 2 grote bloemige, gekookte aardappels
- 325 g tarwebloem
- 2 dl water
- 2 el olijfolie
- 3 g droge gist
- 0,5 dl halfvolle melk
- 0,5 el zout
- 3 el gehakte basilicum
- 0,5 el oregano
- 2 el fijngehakte zongedroogde tomaten
Voorbereiding
Stap 1: deeg maken
Pureer de aardappels met een vork. Verwarm melk, water en olijfolie tot het lauw is. Meng in een kom de bloem met zout, gist, basilicum, oregano en de tomaten. Doe dit mengsel bij de aardappelpuree en voeg beetje bij beetje de lauwwarme melk toe. Kneed goed door tot een soepel deeg een laat het een half uurtje rusten op een warme plaats. Kneed het deeg nogmaals door.
Stap 2: brood in de oven
Vet de bodem en wanden van een bakblik in. Bestuif bodem en wanden met bloem. Schud het overtollige bloem er uit. Verdeel het deeg in de bakvorm en bak het 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar en bruin.