
Mascarpone-aardappelpuree met lamskoteletjes
Dit gerecht heb je in 20 minuutjes op tafel! Perfect voor een winters diner of een spontane date.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 grote bloemige aardappels
- peper en zout
- 50 g mascarpone
- 1 el gehakte salie
- 15 g boter
- 150 g sperzieboontjes
- 0,5 bosje peterselie
- 0,5 sjalotje
- sap van 1/2 citroen
- 0,5 dl olijfolie extra vierge
- 0,5 el mosterd
- 10 kleine lamskoteletten
Voorbereiding
Stap 1: gaar de aardappels
Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook ze in water met zout in 10 à 15 minuten gaar. Giet ze af, pureer ze en meng met de mascarpone, salie en boter. Kruid met zout en peper.
Stap 2: groente en dressing
Kook de boontjes in water met zout in 4 à 5 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud stromend water. Hak de peterselie en het sjalotje fijn. Klop een dressing van citroensap, olijfolie, mosterd, peterselie en sjalot. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: lamskoteletjes
Verhit een koekenpan op een hoog vuur en bak hierin de lamskoteletjes kort rosé. Bestrooi met zout en peper. Serveer de puree met de boontjes en lamskoteletjes. Druppel er de dressing overheen.