Lentefrisse aardappelcurry

Aardappelen zijn een geweldige basis voor curry’s. Ze nemen de saus goed op waardoor de aardappel een hele andere smaak krijgt. Deze curry is helemaal zelfgemaakt, maar je kan ook een currypaste kopen bij de supermarkt.

45 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 20 krielaardappels, in stukken en gegaard in de magnetron
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 100 g doperwtjes
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 1 versnipperde ui
  • 1 medium courgette, fijngehakt
  • 2 medium wortelen, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, versnipperd
  • 2 el verse gember, geraspt
  • 1 el kerriepoeder (mild)
  • 200 ml kokosmelk (optioneel)
  • 1 el olijfolie

Voorbereiding

Stap 1: curry voorbereiden

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en sauteer de ui. Voeg knoflook, gember en kerriepoeder toe. Voeg de tomaten, een kop water en de gesneden wortelen toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen.

Stap 2: groente erbij

Blancheer ondertussen de doperwtjes enkele minuten in kokend water. Wanneer de worteltjes zacht worden, voeg je de courgette en bloemkool en de voorgegaarde aardappeltjes toe. Laat nog 5 à† 7 minuten sudderen. Voeg dan de doperwtjes en eventueel de kokosmelk toe. Laat even doorkoken en serveer.

Vergelijkbare recepten