
Lauwwarme aardappelsalade met avocado, artisjok en garnaaltjes
Aardappels zijn een geweldige basis voor maaltijdsalades. In deze zomerse salade doen we er avocado’s en garnaaltjes bij. De yoghurt geeft ‘m een frisse finishing touch.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g gekookte roze garnalen
- 2 avocado's
- 200 g gemarineerde artisjokharten (uit blik)
- 4 el olijfolie
- 1 citroen
- 0,5 bosje peterselie
- 0,5 bosje basilicum
- 4 el yoghurt
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: gaar de aardappelen
Schil de aardappels en deel ze in vieren. Gaar ze 8 à 10 minuten afgedekt in een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Laat ze 10 minuten nagaren.
Stap 2: meng de salade
Snijd de avocado’s in partjes en meng ze met de artisjokharten en de aardappels. Besprenkel met de olijfolie en het sap van de citroen. Kruid met peper en zout. Hak de peterselie en de basilicum fijn. Meng de kruiden, samen met de garnalen door de salade. Serveer met de yoghurt.