
Kruidige groene aardappelsoep
Deze soep is een echte eye-catcher. Behalve als hoofdgerecht kun je deze soep als lunchgerecht of tussengerecht serveren. Ook koud in kleine glaasjes is dit een heerlijk soepje als voorafje. Serveer met kleine toefjes versgeplukte kruiden. Of krokant gebakken spekjes.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 el olijfolie
- 1 dunne prei, fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 500 g bloemige aardappels, geschild
- 1½ liter groentebouillon (of kippenbouillon)
- 125 ml crème fraiche
- 40 g waterkers, blaadjes geplukt
- 100 g spinazie, gewassen
- 10 g bladselderij, blaadjes geplukt
- 20 g peterselie, blaadjes geplukt
- 20 g basilicum, blaadjes geplukt
- Extra nodig: staafmixer of blender
Voorbereiding
Stap 1: fruit groente en snijd de aardappels
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei, bleekselderij en knoflook 10 minuten op laag vuur, de groenten mogen niet kleuren. Snijd de aardappels in stukjes en voeg ze samen met de bouillon toe.
Stap 2: soep aan de kook
Breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in ca. 20 minuten gaar. Voeg de crème fraiche toe. Roer de waterkers, spinazie en kruiden door de hete soep zodat de blaadjes slinken.
Stap 3: pureren
Draai het vuur uit. Pureer de soep met de staafmixer. Of laat iets afkoelen en pureer de soep in de blender.
Stap 4: serveer de soep
Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in 4 diepe borden. Serveer eventueel met fijngesneden bleekselderijblaadjes en andere kruiden.