
Krokante aardappeltjes met kabeljauw
Wat er zo gemakkelijk is aan ovengerechten is dat je vaak meerdere ingrediënten in één schaal kan doen. Zo bespaar je tijd én afwas. Maak ondertussen een frisse salade en je gerecht is klaar!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 7 middelgrote, vastkokende aardappels, in blokjes
- 4 kabeljauwfilet
- 1 citroen (de zeste)
- 1 bundel bieslook
- olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: bak de aardappels
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de aardappels in een ovenschaal of leg ze op bakpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze gedurende 20 minuten.
Stap 2: kabeljauw erbij
Schud de schaal, besprenkel opnieuw en bak nog eens 10 min. Spoel de kabeljauwfilets onder stromend water en dep ze droog. Haal de aardappelschotel uit de oven, leg de aardappels tegen de zijkant en de kabeljauw in het midden. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout, en garneer de aardappels rond de filets. Bestrooi met de geraspte citroenschil. Bak gedurende 10 minuten en werk af met ruw versnipperde bieslook.