
Krokante aardappelbootjes
Deze aardappelbootjes gevuld met kaas, room en ham zijn een echte kinder-hit. Je kan eindeloos variëren met de bootjes: doe er een mengsel in wat jij lekker vindt!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 grote, vastkokende aardappels
- 2 el boter
- zout, versgemalen peper
- 1 kop gemalen parmezaanse kaas
- 4 snede gedroogde ham, krokant gebakken en in stukjes
- 8 el zure room
- 1 vers gesnipperde lente-uitje
Voorbereiding
Stap 1: bak de aardappels
Doorprik de aardappels met een vork en bak ze in een ovenschaal gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven (220°C) tot ze gaar zijn.
Stap 2: lepel ze leeg
Snijd ze in de lengterichting door en lepel ze leeg, zodat ongeveer 1,5 cm dik rondom over blijft. Bestrijk de binnenkant van de aardappelbootjes met boter en kaas en kruid ze vervolgens met peper en zout.
Stap 3: bootjes in de grill
Leg de helften op bakpapier en plaats ze ongeveer 2 minuten onder de hete grill, tot de kaas smelt. Garneer elk bootje met 1 eetlepel zure room, de stukjes ham en de gesnipperde lente-uitjes.