Krieltjes met aïoli van saffraan

Aïoli is een heerlijke knoflooksaus die goed past bij aardappels. Je kan het kant-en-klaar in de winkel kopen, maar veel leuker (en lekkerder) is om het zelf te maken!

25 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 30 gewassen krielaardappels
  • 1 eierdooier
  • 1 tl mosterd
  • 300 ml olijfolie
  • 1 teentje geperst knoflook
  • 0,5 tl tl saffraandraadjes of 0.5 capsule saffraanpoeder
  • citroen (het sap)
  • plantaardige olie

Bereiding

Stap 1: gaar en bak de aardappels

Kook de aardappels 2 à 3 minuten in een bodempje water in de magnetron (+/- 6 minuten op 600W). Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in de wok en bak de aardappeltjes gedurende 1 minuut (eventueel in meerdere porties).

Stap 2: aïoli

Voor de aïoli: meng de eierdooier met de mosterd en een beetje zout. Klop het mengsel druppelsgewijs door olijfolie. Voeg het citroensap toe. Breng op smaak met peper, zout en de geperste look.

Stap 3: saffraan

Laat de saffraandraadjes weken in 2 eetlepels heet water en druk de draadjes met een lepel in het water uit om smaak te geven en te kleuren. Laat het saffraanwater 5 minuten staan en meng dan door de aïoli.

Stap 4: serveren

Overgiet de aardappeltjes met de aïoli en serveer heet.

Vergelijkbare recepten

50 min
vega

Teriyaki aardappelspiesjes

1 u
vega

Geroosterde balsamico-aardappels

20 min
vega

Aardappel- en broccolisalade met spinaziepesto

30 min

Aardappel-groentekroketjes

45 min
vega

Lentefrisse aardappelcurry

55 min
vega

Aardappeltjes in zoutkorst

[#<Recipe id: 360, title: "Teriyaki aardappelspiesjes", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De spiesen kunnen ook onder de grill of op de b...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "teriyaki-aardappelspiesjes", image: "teriyaki-aardappelspiesjes.jpg", description: "Marineer aardappels in teriyaki en rijg ze op een ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:30", updated_at: "2017-07-07 13:07:33", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 388, title: "Geroosterde balsamico-aardappels", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Een eigentijds vegetarisch alternatief voor sto...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-balsamico-aardappels", image: "geroosterde-balsamico-aardappels.jpg", description: "Deze aardappels uit de oven met balsamico zijn lek...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:12", updated_at: "2017-07-28 11:44:15", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 412, title: "Aardappel- en broccolisalade met spinaziepesto", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: Aardappelblokjes oppiepen</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit recept is ook lekker met gewone basilicumpe...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-en-broccolisalade-met-spinaziepesto", image: "aardappel-en-broccolisalade-met-spinaziepesto.jpg", description: "Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Door g...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:39", updated_at: "2017-07-06 15:16:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 463, title: "Aardappel-groentekroketjes", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de aarda...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met sla, tomaten en ketchup.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-groentekroketjes", image: "aardappel-groentekroketjes.jpg", description: "Aardappelkroketjes heb je zo gemaakt en het is geg...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:38", updated_at: "2017-07-07 09:33:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 402, title: "Lentefrisse aardappelcurry", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: curry voorbereiden</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met stukjes kip. Deze kan je vanaf het b...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "lentefrisse-aardappelcurry", image: "lentefrisse-aardappelcurry.jpg", description: "Aardappelen zijn een geweldige basis voor curry's....", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:27", updated_at: "2017-07-25 12:55:16", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 526, title: "Aardappeltjes in zoutkorst", cooking_time: 55, instructions: "<h2><u>Stap 1: prepareer de korst</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Ideaal met vlees in saus, zoals stoofvlees of k...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-in-zoutkorst", image: "aardappeltjes-in-zoutkorst.jpg", description: "Aardappels kan je makkelijk in een korst van zout ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:27", updated_at: "2017-07-17 12:29:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief