
Knapperige aardappeltjes met kip
Door de aardappels door een mengsel van ei en emmentaler kaas te roeren, krijgen ze in de pan een heerlijk krokant laagje. Vergeet niet de komkommersalade: die maakt het gerecht helemaal af!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 3 grote vastkokende aardappels
- 1 eiwit
- 50 g fijngeraspte emmentaler
- 1 el olijfolie om in te bakken
- 200 g kipfilets, in dikke plakken
- peper en zout
- 0,5 komkommer
- 125 g gele kerstomaten
- 2 lente-uitjes
- 0,5 bosje peterselie
- 100 g gemengde sla
- 2 el olijfolie extra vierge
- sap van 1 limoen
- 1 el geroosterde pijnboompitten
Voorbereiding
Stap 1: gaar de aardappels in de magnetron
Schil de aardappels en snij ze in plakjes van 3 mm dikte. Gaar ze met 1 eetlepel water, afgedekt met magnetronfolie ongeveer 3 minuten in de magnetron op vol vermogen (900 Watt).
Stap 2: aardappelschijfjes door de emmentaler mix
Klop het eiwit los en haal de aardappelschijfjes erdoor en vervolgens door de emmentaler kaas.
Stap 3: in de koekenpan
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappelplakjes en kip goudbruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4: komkommersla
Snij de komkommer in schijfjes, halveer de kerstomaatjes, snipper de lente-ui en hak de peterselie fijn. Meng de sla met de komkommer, tomaatjes en lente-ui.
Stap 5: dressing
Klop van de rest van de olijfolie, limoensap en peterselie een dressing. Verdeel de salade over 2 borden en leg hierop aardappeltjes en kip. Druppel er de dressing over en bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.