
Huzarensalade met honing-mosterddressing
Zin in een lekkere en gezonde maaltijdsalade die weinig tijd kost? Deze huzarensalade van onze ambassadeur Smulpaapje staat in 20 minuten al op tafel, eitje dus! Deze salade is perfect als voor- of bijgerecht voor 6 personen, maar kan je ook als hoofdgerecht maken voor 4 personen. Dit recept bevat 247 kcal per portie (6 personen).Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 750 gr krieltjes, in schil
- 500 gr knolselderij
- 3 appels, bijvoorbeeld Elstar of Granny Smith
- 200 gr augurkblokjes
- 200 gr hamreepjes
- 1 kleine rode ui
- 1 klein bosje platte peterselie
- 2 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 1 el vloeibare honing
- 2 tl Dijon mosterd
- 2 tl citroensap
- zout en peper
Voorbereiding
Stap 1: Voorbereiding
Zet een grote pan met (gezouten) water op en breng aan de kook. Was in de tussentijd de aardappels en schil de knolselderij. Snijd van beiden vervolgens gelijke blokjes, grootte afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
Stap 2: Kook de aardappels
Kook deze in het gezouten water maximaal 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes. Ze moeten beetgaar zijn. Terwijl dit kookt snijd je de appels in blokjes en doe je die samen met de augurkblokjes, hamreepjes en gesnipperd uitje in een grote kom
Stap 3: Maak de dressing
Maak de dressing door de mayonaise, yoghurt, honing, mosterd en citroensap tot één geheel te mengen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4: Meng alles door elkaar
Giet de aardappel- en knolselderijblokjes af en laat even uitstomen. Meng de nog warme blokjes nu met de dressing en voeg de andere ingrediënten toe. Goed mengen. Proef en breng waar nodig nog op smaak met extra zout en peper. Snijd de peterselie fijn en meng door de huzarensalade. Laat nu afkoelen en zet daarna tot gebruik, afgedekt, weg in de koelkast. De gehele huzarensalade is prima eerder voor te bereiden. Hij wordt er eigenlijk alleen maar lekkerder van.
Stap 5: Serveer de huzarensalade
Serveer met partjes gekookt ei, wat extra peterselie en vers gebakken brood. Ideaal als picknickgerecht, bij de barbecue, tijdens een feestje of als lichte (lunch/avond) maaltijd.
Dit recept is van onze ambassadeur Smulpaapje.