Hartige taart met broccoli en aardappel

Deze hartige taart met aardappel en broccoli van onze ambassadeur Eef kookt zo is niet alleen waanzinnig lekker, je kan hem ook nog eens heel makkelijk van te voren maken. Je warmt ‘m even op in de oven en klaar is kees! Ideaal voor drukke dagen. Dit recept bevat 388 calorieën per portie. Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd.

45 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram cheddar (geraspt)
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 5 eieren
  • 450 gram broccoli
  • 550 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)

Voorbereiding

Stap 1: voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met olie of boter en bedek de bodem met een velletje bakpapier.

Stap 2: kook de broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in ca. 5 minuten beetgaar in een pan met water en een snuf zout (de stronk gebruiken we niet in dit recept). Giet de roosjes daarna af.

Stap 3: maak een yoghurt/ei mengsel

Meng eieren met de Griekse yoghurt, uitgeperste teentjes knoflook, ruim de helft van de geraspte cheddar, kerriepoeder, paprikapoeder en ruim peper en zout naar smaak door elkaar.

Stap 4: laagjes maken

Bedek de bodem met 1/3 van de aardappelschijfjes, verdeel daarover de 1/2 van de broccoli, daarover weer 1/3 aardappelschijfjes, dan de andere helft van de broccoli en eindig weer met de aardappelschijfjes.

Tussen de lagen door schenk je elke keer een beetje van het yoghurt/ei mengsel. Zorg hierbij dat je nog wat mengsel overhoudt voor de bovenste laag en daaroverheen verdeel je de rest van de geraspte kaas.

Stap 5: in de oven

Schuif de hartige taart nu in de oven en bak hem in ca. 45-60 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten