Groene groenten aardappel rösti

Rösti is een nationaal Zwitsers gerecht, en is oorspronkelijk een boerenontbijt. Met dit recept van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër kun je deze grote groene aardappelrösti zelf maken in een handomdraai. Door de taart-achtige vorm is het makkelijk om er puntjes uit snijden, een waar feestje dus. Een gerecht waar zowel jong als oud van zullen smullen! Tip: Varieer eens met verschillende soorten groenten en kruiden voor een andere smaak. Dit recept bevat 440 calorieën per portie (4 personen). Bereidingstijd: 20 minuten

20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 gram kruimige aardappels
  • 1 prei
  • 200 gram broccoli rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 4 el bloem
  • 10 gram bieslook
  • 10 gram peterselie
  • 3 el zonnebloemolie
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: schillen, raspen, snijden

Schil de aardappels en rasp ze boven een kom. Snijd de prei in dunne ringen en voeg dit samen met de broccolirijst toe aan de kom. Roer alles goed door elkaar. Voeg de eieren samen met de bieslook, peterselie en knoflook toe aan de kom en roer alles goed door. Voeg tot slot de bloem toe, schep alles nog een keer door elkaar.

Stap 2: olie

Verhit olie in de koekenpan.

Stap 3: grote of kleine rösti

Voor één grote rösti: schep het aardappelmengsel in de pan en druk goed aan met behulp van de achterkant van een lepel of spatel. Bak de rösti in 8 minuten op middelhoog vuur gaar. Plaats een bord, dat groter is dan de pan, omgekeerd op de pan. Draai de pan om zodat de rösti op het bord valt. Laat de rösti vervolgens terug in de pan glijden en bak deze kant van de rösti ook nog 5 minuten. Verplaats de grote rösti naar een snijplank, snijd in punten en verdeel over de borden. 

Voor vier kleine rösti: verdeel het aardappelmengsel in vieren en bak de rösti een voor een in de pan. Schep een vierde van het aardappelmengsel in de pan en druk goed aan met behulp van de achterkant van een lepel of spatel. Bak de rösti in 2-3 minuten op middelhoog vuur gaar. Herhaal deze stap nog drie keer met het overgebleven aardappelmengsel. Plaats een bord, dat groter is dan de pan, omgekeerd op de pan. Draai de pan om zodat de rösti op het bord valt. Laat de rösti vervolgens terug in de pan glijden en bak deze kant van de rösti ook nog 2-3 minuten. Verdeel de kleine rösti over de borden.

Vergelijkbare recepten