
Gewokte aardappels met lamsvlees
Wij zijn dol op gewokte aardappelen. Je kan alles in één pan doen waardoor de smaken heerlijk in elkaar gaan overlopen. En ook nog minder afwas! Win-win situatie.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 kruimige aardappels
- 200 g wortelen
- 200 g lamsfilets
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el bloem
- 1 (kruiden)bouillon
- 1 tl kerriepoeder
- zout en peper
Voorbereiding
Stap 1: voorbereidingen
Schil de aardappels. Boen de wortel schoon. Snij de aardappels in blokjes van 1 x 1 cm en de wortel in schijfjes van 1/2 cm dik. Snij het lamsvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Pel de knoflook.
Stap 2: in de wok
Verhit de olie in een wok. Voeg de sjalotjes toe en pers er de knoflook boven uit. Bak zachtjes op een laag vuur ca. 2 minuten.
Stap 3: lamsvlees, aardappels en wortel erbij
Voeg het lamsvlees, de wortel en de bloem toe. Schep goed om en bak nog eens 4 minuten op een hoog vuur. Voeg 4 dl heet water, het bouillontablet en de aardappelblokjes toe. Schep goed om en laat alles ca. 5 minuten zachtjes koken.
Stap 3: kerrie erbij en even laten koken
Voeg het kerriepoeder toe en laat nog eens 10 à 15 minuten zachtjes koken tot de aardappels en wortel gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.