
Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure room
Gevulde aardappels zijn eenvoudig te bereiden en zien er ook ontzettend appetijtelijk uit. Een hit bij dinners!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 6 kleine vastkokende aardappels
- 75 gerookte fijngesneden zalm
- 2 el zure room
- 2 el fijngehakte dille
- (vers)gemalen peper
- fijn zeezout
- 25 g boter
Voorbereiding
Stap 1: gaar de aardappels
Scrub de aardappels schoon onder koud stromend water. Prik ze rondom enige malen in met een vork en gaar ze in de magnetron (ongeveer 3 minuten op 600 Watt). Keer de aardappels halverwege een keer om. Laat 5 minuten nagaren.
Stap 2: hol de aardappels uit
Snijd de hoedjes eraf en hol ze uit met een lepel. Plet het aardappelkruim grof met de zalm, dille, boter en de helft van de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3: vul de aardappels
Vul de aardappeltjes met het kruim, overgiet ze met de resterende zure room en zet de hoedjes er terug op.