
Gevulde aardappels
Het vullen van aardappels is zo gepiept, en je aardappels krijgen er een enorme upgrade van. Daarnaast ziet het er ook nog heel leuk uit. Wie houdt er nou niet van een pakketje op z’n bord?
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 4 grote aardappels
- 200 g prei
- 200 g champignons
- 50 g geraspte kaas
- 100 ml melk
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: gaar de aardappelen
Boen de aardappels met een borstel en prik er met een vork gaatjes in. Zet ze 10-15 minuten in de magnetron met folie erover, totdat ze gaar zijn. Laat even afkoelen.
Stap 2: prei-chamignon mengsel
Bak de prei met de champignons. Doe dit mengsel in een kom. Snij van de aardappels een kapje af en hol ze uit. Doe het aardappelvlees in de kom met het prei-champignon mengsel. Meng hierdoor de melk en de geraspte kaas. Hou je van zouter, voeg dan iets meer kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout (is niet echt nodig door de kaas)
Stap 3: vul de aardappels
Vul de aardappels met dit mengsel en dek af met het kapje. Zet nog zo’n 5-8 minuten in de magnetron onder folie.