
Geroosterde aardappeltjes met kip en pompelmoes
Voor dit gerecht gebruiken we grapefruits: een kruising tussen de pompelmoes en de sinaasappel. De ietwat bittere smaak past heerlijk bij gevogelte. Perfect voor in de zomer.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g vastkokende aardappels
- 4 kippenboutjes (of kalkoen)
- 2 grapefruits
- 1 venkel (400 g)
- 1 dl sinaasappelsap
- 3 dl kippenbouillon
- 4 takje rozemarijn
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: aardappels in de oven
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ongeschilde aardappels in plakjes van 2 cm. Leg ze, samen met de rozemarijntakjes en de in stukken gesneden venkel (in partjes van 2 cm) in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet in de oven gedurende 15 minuten. Roer regelmatig om.
Stap 2: kippenboutjes
Schroei de kippenbouten kort langs elke kant in een hete antikleefpan en bak ze vervolgens nog 3 minuten langs beide zijden. Kruid met peper en zout. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en besprenkel met het sinaasappelsap en de bouillon. Snijd de grapefruits in partjes en leg die erbij. Bak 10 minuten in de oven.
Stap 3: borden opmaken
Verdeel de geroosterde aardappeltjes, de venkel en de kip over 4 borden. Dien meteen op.