
Geroosterde aardappeltjes met artisjokkenharten
Een makkelijke ovenschotel met aardappels en artisjokken. De venkel geeft een heerlijke kruidige toets aan het gerecht.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 25 kleine vastkokende aardappels
- 250 g venkels
- 200 g artisjokharten (vers of uit blik)
- 3 rode uien
- 1 cl olijfolie
- 6 takjes rozemarijn
- peper
- grof zeezout
Voorbereiding
Stap 1: snijd de aardappel en groenten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de aardappels en halveer ze. Hak de venkel in 4 stukken, halveer de artisjokharten en hak de uien in grove stukken.
Stap 2: rooster de schotel
Leg de aardappels in een ovenschotel en besprenkel ze met de olijfolie. Rooster ze 25 minuten in de oven. Draai ze om en voeg de venkel, de artisjokken, de uien en de rozemarijn toe. Rooster alles nog 15 minuten. Breng op smaak met peper en grof zeezout.