
Gemarineerde aardappels
Aardappels kun je heerlijk marineren. Zet ze een uurtje of twee in een badje van je marinade en ze hebben de smaken helemaal opgenomen. Deze keer gebruiken we een balsamico marinade, waardoor ze een frisse smaak krijgen.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 16 krielaardappels
- 4 el olijfolie
- 4 el vers gesnipperde kruiden (oregano, bieslook, peterselie of rozemarijn)
- 2 el witte wijnazijn of balsamico
- 1 medium rode, fijngehakte ui
- 5 fijngehakte lente-uitjes (het groen en wit)
- 2 tl vers gesnipperde peterselie
- 1 el water
- 1 el olie (bv. olijfolie)
- 2 el rode wijnazijn
- 1 tl mosterd
Voorbereiding
Stap 1: aardappels met kruiden
Kook de aardappels in een bodempje water tot ze gaar zijn. Meng de kruiden, balsamico en olijfolie en voeg ze bij de aardappels. Schud alles op om goed te mengen. Laat 2 uur afkoelen in de ijskast. Serveer koud of op kamertemperatuur.
Stap 2: de lichte vinaigrettetopping
Marineer de rode ui en de lente-uitjes (het wit en enkele cm van het groen) in een vinaigrette van water, olijfolie, rode wijnazijn en mosterd. Laat minstens 2 uur marineren op kamertemperatuur.
Meng de gehakte peterselie door de marinade en giet het mengsel over de aardappels.