Gemarineerde aardappels

Aardappels kun je heerlijk marineren. Zet ze een uurtje of twee in een badje van je marinade en ze hebben de smaken helemaal opgenomen. Deze keer gebruiken we een balsamico marinade, waardoor ze een frisse smaak krijgen.

2 u 20 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 16 krielaardappels
  • 4 el olijfolie
  • 4 el vers gesnipperde kruiden (oregano, bieslook, peterselie of rozemarijn)
  • 2 el witte wijnazijn of balsamico
  • 1 medium rode, fijngehakte ui
  • 5 fijngehakte lente-uitjes (het groen en wit)
  • 2 tl vers gesnipperde peterselie
  • 1 el water
  • 1 el olie (bv. olijfolie)
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterd

Bereiding

Stap 1: aardappels met kruiden

Kook de aardappels in een bodempje water tot ze gaar zijn. Meng de kruiden, balsamico en olijfolie en voeg ze bij de aardappels. Schud alles op om goed te mengen. Laat 2 uur afkoelen in de ijskast. Serveer koud of op kamertemperatuur.

Stap 2: de lichte vinaigrettetopping

Marineer de rode ui en de lente-uitjes (het wit en enkele cm van het groen) in een vinaigrette van water, olijfolie, rode wijnazijn en mosterd. Laat minstens 2 uur marineren op kamertemperatuur.

Meng de gehakte peterselie door de marinade en giet het mengsel over de aardappels.

Vergelijkbare recepten

30 min
vega

Gegratineerde aardappelpuree

45 min
vega

Aardappelsalade met pindasaus

2 u
vega

Wally’s ravioli gevuld met aardappel en mozzarella

25 min
vega

Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas

25 min
vega

Krieltjessalade met zeekraal en radijs

25 min

Aardappeltorentjes

[#<Recipe id: 491, title: "Gegratineerde aardappelpuree", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: Bereid de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker bij een stukje vis naar keuze. Voeg eens...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "gegratineerde-aardappelpuree", image: "gegratineerde-aardappelpuree.jpg", description: "Gratineren betekent ook wel \"overbakken\" en is een...", average_rating: 2.66666666666667, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:09", updated_at: "2019-02-08 08:03:37", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 557, title: "Aardappelsalade met pindasaus", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappelen</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de tofu ook vervangen door kip</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelsalade-met-pindasaus", image: "aardappelsalade-met-pindasaus.jpg", description: "Pindasaus kan je kant-en-klaar kopen, maar je kan ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-04-13 15:25:12", updated_at: "2019-07-30 09:29:46", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 581, title: "Wally’s ravioli gevuld met aardappel en mozzarella", cooking_time: 120, instructions: "<p>Maak eerst het pastadeeg. Zeef de bloem. Meng d...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Koken", servings: 12, featured: true, slug: "wally-s-ravioli-gevuld-met-aardappel-en-mozzarella", image: "wally-s-ravioli-gevuld-met-aardappel-en-mozzarella...", description: "Pasta en aardappel in één gerecht? Inderdaad, deze...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-04-04 15:35:21", updated_at: "2017-07-07 09:19:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 639, title: "Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: Kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Z...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de aardappelpuree-pannenkoekjes met wat...", cooking_method: "Pan", servings: 5, featured: true, slug: "aardappelpureepannenkoekjes-met-parmezaanse-kaas", image: "Aardappelpannenkoekjes_kopie_2.jpg", description: "Met aardappelpuree kan je alle kanten op. Probeer ...", average_rating: 4.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-09 16:03:54", updated_at: "2019-06-11 08:49:23", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 642, title: "Krieltjessalade met zeekraal en radijs", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: Kook de krieltjes</u></h2>\r\n\r\n<p>Ko...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Salade", servings: 4, featured: true, slug: "krieltjessalade-met-zeekraal-en-radijs", image: "Power-to-the-Pieper-DHV-krieltjes-salade-zeekraal-...", description: "Een goedgevulde maaltijdsalade doet het altijd goe...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-12 09:59:45", updated_at: "2019-07-15 07:44:46", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 482, title: "Aardappeltorentjes", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels en vlees</u></h2...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan het kalfsvlees vervangen door kip of run...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltorentjes", image: "aardappeltorentjes.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:59", updated_at: "2017-07-07 15:08:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief