Fruitige aardappelmuffins

Deze fruitige aardappelmuffins zijn hét bewijs dat de aardappel het ook goed doet in zoete gerechten. Duik snel de keuken in en laat je verrassen! Dit recept bevat 204 kcal per muffin (12 porties).

40 min
Vega

Ingrediënten

Voor 12 personen

  • 3 elstar appels, in blokjes van 1x1 cm
  • 125 ml slagroom
  • 5 el rietsuiker
  • 2-3 el kaneel
  • 500 gram kruimige aardappels, geschild en gewassen
  • 3 el olijfolie
  • 50 gram bittere chocolade (min. 71% cacaogehalte), fijngehakt
  • 50 gram rozijnen
  • 3 eieren
  • zout
  • optioneel voor de garnering: amandelschaafsel, kokosrasp of stukjes chocolade, frambozen, aardbeien

Voorbereiding

Stap 1: Aardappelbakjes maken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de blokjes appel met de suiker, kaneel, bittere chocolade en rozijnen in een kom. Rasp de aardappels in dunne sliertjes. Doe de aardappels in een kom met de olie en een snufje zout. Verdeel de aardappelsliertjes over de holtes van de muffinvorm. Druk de sliertjes zo aan dat het kleine bakjes worden van 2 mm dik. Bak de taartjes ca. 15 minuten in het midden van de oven tot de aardappel goudbruin is. Haal de vorm uit de oven.

Stap 2: Muffins vullen

Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden. Verdeel het kommetje met de appelblokjes en de andere ingrediënten over de aardappelbakjes. Klop de eieren en slagroom los en schenk het mengsel over de appel. Plaats de muffinvorm in het midden van de oven en bak de appeltaartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Stap 3: Versieren

Haal de vorm uit de oven, laat iets afkoelen en snijd de taartjes met een scherp mes uit de vorm. Laat ze verder afkoelen op een rooster en versier ze eventueel met wat amandelschaafsel, kokosrasp of stukjes chocolade.

Vergelijkbare recepten