Frituren
Is het vandaag patatdag? Maak ze deze keer zelf! Hartstikke lekker en helemaal niet moeilijk. Volg deze stappen en zet vanavond de lekkerste zelfgebakken frieten op tafel!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 600 gr vastkokende aardappels
- frituur- of zonnebloemolie
- zout naar smaak
Voorbereiding
Stap 1: Voorbereiding
Kies voor vastkokende aardappels. Schil de aardappels of boen ze schoon met een borsteltje en water. Snijd ze in de vorm van frietjes, spoel ze af in koud water en dep ze daarna droog. Leg een bakplaat met bakpapier klaar om de frietjes in uit te laten lekken.
Stap 2: Voorbakken
Verhit de frituurpan met olie tot 140 graden Celsius. Bak de frietjes voor drie minuten in kleine porties. Schud de frietjes telkens na het bakken uit op de bakplaat en laat ze helemaal afkoelen.
Stap 3: Afbakken
Verhoog de temperatuur van de frituurpan naar 175 graden Celsius. Bak de frietjes voor drie tot vier minuten in kleine porties goudgeel. Schep de frietjes vervolgens in een ruime kom en bestrooi ze met zout. Eet smakelijk!