
Frittata met gerookte zalm
Borrelen gaat beter met heerlijke hapjes! Deze frittata met aardappel en gerookte zalm van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda heb je binnen no-time op tafel. Dit recept bevat ongeveer 203 kcal per stuk (8-10 stukjes). Bereidingstijd: 50 minuten.
Ingrediënten
Voor 9 personen
- 6 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 450 g voorgekookte krieltjes
- 2 lente uitjes
- 100 g gerookte zalm
- 200 g doperwten
- 1 el olijfolie
- 1 el vers gehakte peterselie
- snufje zout en peper
Voorbereiding
Stap 1: bereid de ingrediënten voor
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren met de crème fraîche los.Snijd de lente uitjes in ringetjes en de gerookte zalm in reepjes.
Stap 2: vul de ovenschaal
Vet een ronde ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem, daarna de ringetjes lente ui, doperwten en de zalm. Giet het eimengsel erover en breng op smaak met de peterselie en een snufje peper en zout.
Stap 3: in de oven
Zet de schaal 25-30 minuten in de oven. Serveer koud of warm.
Tip: kijk eens wat je nog van restjes in de koelkast hebt liggen! In plaats van doperwten kun je ook andere groente gebruiken. Dat geldt ook voor de verse kruiden, naast peterselie smaakt dille bijvoorbeeld ook zalig in deze frittata.