Flammkuchen met spek, aardappel, kaas, rode ui en bieslook

Flammkuchen is vooral bekend bij onze Duitse buren, maar je ziet ‘m in Nederland ook steeds vaker. Het is eigenlijk een dunne pizza met van oorsprongen crème fraîche, spek en ui. Maar je kan er eigenlijk, net als bij een pizza, van alles op doen!

20 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 25 g voorgegaarde aardappels, in flinterdunne plakjes gesneden
  • 25 g geraspte Emmentaler (of een andere kaas)
  • 25 g gerookte spekreepjes
  • 25 g rode ui, in dunne ringen
  • 5 g bieslook, fijngehakt
  • Flammkuchen bodem
  • 25 g zure room
  • 25 g crème fraîche
  • snufje nootmuskaat
  • 1 tl oregano
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: de bodem

Verwarm de oven voor op 220 ºC graden. Neem de verse Flammkuchenbodem en verwijder het vetvrije papier. (Indien de Flammkuchenbodem is bevroren, deze eerst ontdooien.)

Stap 2: romig mengsel

Meng de crème fraîche en de zure room. Breng op smaak met een snufje geraspte nootmuskaat, oregano en zout en peper.  

Stap 3: de Flammkuchen saus

Smeer het romige mengsel op de Flammkuchen bodem. (Let op: de buitenste rand (circa 1 cm) vrijhouden van het mengsel, zodat deze nog iets kan uitlopen.)

Stap 4: beleg de Flammkuchen

Beleg de bodem gelijkmatig met plakjes aardappel, spek, rode ui ringen en geraspte emmentaler. (Zorg ervoor dat de Flammkuchen niet te zwaar belegd, anders zal de kern zacht blijven.)

Stap 5: bak ‘m af!

Bak de Flammkuchen in een voorverhitte oven op 220 °C af in circa 10 minuten. Bestrooi met de fijngehakte bieslook. 

Vergelijkbare recepten